Επιτυχημένος ο Αγώνας Ι. Γεωργούλη 2024

Με τον καθιερωμένο αγώνα, αφιερωμένο στη μνήμη του «κάπτεν» Γιάννη Γεωργούλη, άνοιξε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην Καλαμάτα.

Ο αγώνας, ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 8/9 Ιουνίου και συμμετείχαν πέντε σκάφη των τοπικών ιστιοπλοϊκών Ομίλων.

Η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι με διαδρομή Μαρίνα- Καρτ – Ακρωτήριο Σάντοβας, 11ν.μ περίπου, με άνεμο σταθερό από νότια διεύθυνση εντάσεως 8-12κόμβων. Την Κυριακή η επιστροφή ήταν η αντίστροφη διαδρομή Ακρωτήριο Σάντοβας – Καρτ – Μαρίνα Καλαμάτας, με άνεμο νότιο αρχικά εντάσεως 5-10 κόμβων, σταδιακά αυξανόμενο μέχρι τους 12κόμβους.
Τα συνολικά αποτελέσματα μετά και το πέρας των δύο ιστιοδρομιών ήταν:

  • 1ο σκάφος “Blue Line” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Γ. Δρακόπουλο και πλήρωμα του μαθητές της σχολής ιστιοπλοΐας
  • 2ο “Τόλμη” του Ι.Ο. Καλαμάτας με κυβερνήτη τον Ι. Σαραντόπουλο
  • 3ο “Olvido ΙΙΙ” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Δ. Παπαδάτο
  • 4ο “Έλληνας” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Χ. Φερλέ
  • 5ο “Ιβίσκος” του Ν.Ο. Καλαμάτας με κυβερνήτη τον Ι. Αδαμόπουλο.

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε Ιούνιο από το Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας  εις μνήμη του Γιάννη Γεωργούλη, ιδρυτικού μέλους του Ομίλου και παθιασμένου ιστιοπλόου, ενώ φετινός αθλοθέτης ήταν η οικογένεια Γεωργούλη.

Με την φιλοξενία της ταβέρνας ‘Μίμης’ στις Κιτριές, το Σάββατο βράδυ παρατέθηκε δείπνο στα πληρώματα των συμμετεχόντων σκαφών και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές του πρώτου σκέλους του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *