Επιτυχημένοι οι «Καλλικράτειοι» αγώνες

Με επιτυχία έγιναν στα Χανιά το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου οι «Καλλικράτειοι» αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη ανοικτής θάλασσας, που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και ο Ναυτικός Ομιλος Ρεθύμνου. Συνολικά έλαβαν μέρος οκτώ σκάφη από τους Ομίλους, ΝΟΧ, ΙΟΧ, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Ν.Ο. Νοτίου Ελλάδας (Καλαμάτα), συμμετοχή η οποία θεωρείται πολύ ικανοποιητική.

Ο πρώτος αγώνας (Κ1) διεξήχθη το Σάββατο 30 Απριλίου με διαδρομή ΝΟΧ – Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 17 ναυτικών μιλίων. Ο άνεμος ήταν βορειοανατολικός, εντάσεως 4-5 μποφόρ και οι εναλλαγές σε ένταση σε συνδυασμό με τις εναλλαγές πορειών στα διάφορα σκέλη προσέδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, με δοκιμασία κυβερνητών και πληρωμάτων στη ναυτική τέχνη (συχνές εναλλαγές μπαλονιών και λοιπών πανιών) και στην τακτική του αγώνα.

Ο δεύτερος αγώνας (Κ2) έγινε τη Δευτέρα 1 Μαΐου με διαδρομή ΝΟΧ – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων. Χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν οι τοπικές άπνοιες οι οποίες όμως δυσκολεύουν τον αγώνα και δημιουργούν κατά τη διάρκεια του εναλλαγές προ πορείας. Στον αγώνα αυτό, μόνο τρία σκάφη κατόρθωσαν να τερματίσουν εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οσον αφορά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής για τον αγώνα Κ1.

Στην 1η θέση τερμάτισε το σκάφος «Τόλμη» του Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας με κυβερνήτη τον Ιωάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Λημνιό, Μάρθα Σινάπη, Κυριάκο Μπρεγιάννη και Βίκυ Κουφού.

Δεύτερο το σκάφος «Κορμοράνος» (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Λουκάκη, Νίκο Περβανά, Γιώργο Αναστασόπουλο και Αθανάσιο Πελεκάνο.

Τρίτο το σκάφος «Αίθρα» (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Χατζηαγάπογλου και Κωνσταντίνο Σιγάλα.

Τέταρτο το σκάφος «Πανέφη 2» (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Πάνο Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Γιώργο Παπαδάκη, Γιώργο Μαρκάκη, Νεκταρία Λαβούτα, Αννα Δρούγκα, Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και Θεόδωρο Γιαννερίδη.

Στην 5η θέση το σκάφος «Μύρια» (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Κίμωνα Κενάδα, Σταύρο Λαγκαδινό, Δημήτρη Αυγουστίδη και Ιωάννη Αποστολόπουλο.

Δεν τερμάτισαν εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων τα σκάφη «Νέαρχος» (ΙΟΡ) και κυβερνήτη τον Μιχάλη Βασιλάκη, «Ανεμος» (ΙΟΧ), με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και το «Πανέφη 1» (ΙΟΧ), με κυβερνήτη τον Απόστολο Μπαρμπόπουλο.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα για τον αγώνα Κ2, στην 1η θέση βρέθηκε το «Πανέφη 2» (ΙΟΧ), 2ο το σκάφος «Τόλμη» (ΙΟΝΕ) και 3ο το σκάφος «Κορμοράνος» (ΝΟΧ). Εκτός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων λόγω της άπνοιας τερμάτισαν τα σκάφη «Νέαρχος» (ΙΟΡ) και «Μύρια» (ΙΟΧ).

Η απονομή επάθλων έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων με αθλοθέτες ΝΟΧ και ΙΟΧ. Ο Ι.Ο. Χανίων πρόσφερε πλούσιο μπουφέ στα πληρώματα, τον οποίο οι διοργανωτές του αγώνα ευχαριστούν.

Ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι το τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου στην Γραμβούσα, με διοργανωτή τον ΙΟΧ.

Πηγή: nox.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *